Menü

ADATSZOLGÁLTATÁS SZÁLLÁSHELY ÜZEMELTETŐKNEK

Létrehozva: 2019. november 13. | Utoljára frissítve: 2020. szeptember 24.
HATÁRIDŐ: 2019. NOVEMBER 30.

2020. január 1-től minden szálláshelynek adatszolgáltatási kötelezettsége lesz a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé (továbbiakban: NTAK). A szálláshelyeket érintő változás, hogy a Korm. rendelet 239/2009. (X.20.) 5.§ (3) (a továbbiakban: Korm. rendelet) bekezdése értelmében a szálláshely-szolgáltatás olyan szálláshelyen folytatható, amely rendelkezik szálláshelykezelő szoftverrel! A kisebb szálláshelyek segítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenesen biztosít az NTAK-ba történő digitális adatszolgáltatásra alkalmas szálláshelykezelő szoftvert a legfeljebb 8 szobával és 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyeknek.

Első lépésként a kemping/üdülőháztelep/közösségi szálláshely/egyéb szálláshely típusú szálláshelyeknek 2019. NOVEMBER 30. napjáig dokumentummal kell igazolniuk, hogy rendelkeznek szálláshelykezelő szoftverrel, melyről igazolást az alábbi linken tudnak kérni: https://igazolas.azenvendegszobam.hu/

Valamint nyilatkoziuk kell arról, hogy a Korm. rendelet 1. számú mellékletében foglalt, a szálláshely típusának megfelelő bejelentési és üzemeltetési követelményeknek megfelelnek.

A rendelet és melléklete elérhető az alábbi linken: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0900239.kor

A kitöltendő nyilatkozat letölthető: Nyilatkozat

Az igazolást és a kitöltött nyilatkozatot 2019. NOVEMBER 30-ig köteles benyújtani az Önkormányzatnál.

 

Ezt követően 2019. December 1-től lehet majd regisztrálni az NTAK felületen.

 

A részletes tájékoztató elérhető: Tájékoztató a szálláshely-szolgáltatással kapcsolatos jogszabály változásokról

< Vissza