Menü

Vass Lajos Általános Iskola

Létrehozva: 2017. június 30. | Utoljára frissítve: 2024. június 20.
Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola

 

Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola

3388 Poroszló, Alkotmány út 3.

Tel: 06-36/553-060

e-mail: 3388poroszlosuli@gmail.com

weboldal: http://www.poroszlosuli.com/

Intézményvezető: Toldiné Diószegi Éva

Intézményvezető helyettes: Onoferné Kapusi Emese

 

 

 Bemutatkozunk

 

A Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola településünk egyetlen általános iskolája, az Egri Tankerületi Központ fenntartásában. Beiskolázási körzetünk Poroszló, Sarud és Újlőrincfalva. A székhelyintézmény Poroszlón található, ahol alsó és felső tagozat működik 8 évfolyammal, jelenleg 13 osztállyal. A sarudi telephelyünkön alsó tagozat van, két összevont osztállyal.
A székhelyintézmény épülete az ÉMOP-4.3.1 pályázat keretében a 2010-11-es tanév során teljes külső és belső felújításra került, ennek során Poroszló Község Önkormányzata jelentős önrésszel támogatta a projektet. Részt vettünk a TÁMOP-3.1.4. „Innovatív iskola" pályázaton is, amelynek a szakmai megújulás volt a kiemelt célja. Legutóbb az EFOP-4.1.2. „Iskola 2020" pályázat kapcsán nyertünk támogatást.
Tantestületünkre jellemző a nyitottság az új pedagógiai módszerek iránt, pedagógiai programunk központi elvei az esélyegyenlőség, a hátránykompenzáció, a tehetséggondozás illetve felzárkóztatás. A tanórán kívüli foglalkozások terén is széles a kínálatunk, nagyon sok gyerekünk tanulószobás, sokféle szakkört és felzárkóztató foglalkozást szervezünk.
Iskolánk 2003-ban nyerte el először az Ökoiskola címet. Ez a pályázat, illetve a fenntarthatósági szemlélet nagyon fontos számunkra, hiszen gyönyörű helyen élünk. Azóta már harmadik alkalommal is elnyertük ezt a címet, ennek nyomán 2012 óta Örökös Ökoiskola vagyunk.
Rendezvényeink a falu életében is jelentősnek számítanak. Október 23. és Március 15. megünneplése nem csak iskolánk, hanem községünk ünnepsége is. A farsang, a gála és a ballagás jelentős események a település életében. Sokan érdeklődnek, a szülők, nagyszülők, rokonok is szívesen vesznek részt rendezvényeinken. Iskolánk pedagógus közössége 2011-ben megkapta a képviselőtestülettől a Poroszló Községért kitüntető díjat.

 

 

Toldiné Diószegi Éva

intézményvezető

 

 

 

< Vissza