Menü

Poroszló Sportegyesület

Létrehozva: 2017. június 30. | Utoljára frissítve: 2024. május 25.
Poroszlón a labdarúgás története az 1910-es években kezdődött el. Voltak sikeresebb és kevésbé sikeres időszakok, de legtöbb időt a csapat a megyei bajnokságok valamely osztályában töltötte.

Cím: 3388 Poroszló, Fő út 3.

Sportpálya: 3388 Poroszló, József A. út
Befogadóképessége: 300 ülő- és még 1000 állóhely

Weboldal: http://www.poroszlose.hupont.hu/

E-mail: riczko77@freemail.hu

Elnök: Bornemisza János

Elnök helyettes: Riczkó Zoltán

Titkár: Varga István

Edző:Csala Attila

Utánpótlás Edző: U-7 Csala Attila

U-11 Varga István

 

 

Története

Poroszlón a labdarúgás története az 1910-es években kezdődött el. Voltak sikeresebb és kevésbé sikeres időszakok, de legtöbb időt a csapat a megyei bajnokságok valamely osztályában töltötte.

Több évtizede koptatta már a megyei bajnokságok tabelláját a Poroszló Sportegyesület mikor az 1991/1992-es bajnoki szezonban az első jelentősebb sikert érte el a felnőtt csapat, a megyei I. osztályban a 4. helyen végeztek. Majd egy hosszabb ínségesebb időszak következett, amely időszak alatt a helyi futball élet jelentős alakja volt Orosz Károly. Közel s távol nem volt senki, aki ennyire szívügyének tekintette volna a helyi labdarúgás életben tartását. Mindent megtett azért, hogy jelentős utánpótlás háttere legyen a csapatnak.

Majd egy újabb személy tűnt elő Görbe Károly, aki időt és pénzt nem kímélve a csapatot hihetetlen magasságokba emelte. Mindez kicsúcsosodott az 1996/1997-es bajnoki szezonban, amikor csapatunk az I. helyen végzett a megyei I. osztályban, s NB III.-as tagságnak örülhettünk. Eme tagság nem bizonyult hosszú életűnek, mindösszesen három szezont élt itt meg a csapat. Ekkor már olyan magaslatokra jutott a csapat, ahol nagyon sok pénzre lett volna szükség. A csapat szétszéledt.

Egy erőtlen próbálkozással sportszerető emberek megpróbálták feltámasztani a romokban heverő egyesületet, s a körzeti bajnokságban indult el a csapat. Lélektelenség és nemtörődömség lett a vége, s egy visszalépéssel befejezett bajnoki szezon.

Hosszú két év következett, mely alatt a labdarúgásból csupán a községi rendezvények kispályás tornái, vagy a szomszéd településeken megrendezett kispályás bajnokságok maradtak hírmondónak. A pálya, s környéke közben teljesen lepusztult állapotba került.

2003 nyarán Varga István vezetésével újra benépesülhetett a sportpálya. Persze ehhez szükség volt nem kevés önkormányzati segítségre, s egy sikeres pályázatra, hogy a sportpálya fogadóképes legyen. 2004. augusztus 14-én pedig végre láthattuk régi-új sportpályát, s azóta is, rendszeresen pattog a labda a gyepen. A szakosztály pedig 2004. december 11-én alakult újjá.

Nem csak felnőttek használják a sportlétesítményt, hanem egyre több fiatal is itt tölti szabadideje nagy részét. Településünknek nem csak ifjúsági csapata van, hanem az U-13-as bajnoki sorozatban és a Bozsik Programban is számtalan fiú és lány csapat vesz részt. Szerepléseiket siker koronázza, hiszen nem mindig a győzelem, mint inkább a játék élvezete a lényeg.

 

 SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM:

Sportfejlesztési program kérelem

Sportfejlesztési program jóváhagyó határozata

 

< Vissza